Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
50
г
масло
-
100
мл
бульон
пилешки
-
350
мл
бяло вино
-
3
с.л.
брашно
-
1
глава
лук
-
4
бр.
свински котлети
-
240
г
гъби
- печурки
Начин на приготвяне
- Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.
- Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон.
- Сосът ври до получаване на желаната гъстота.
- При сервиране котлетът се залива с още топлия сос и се гарнира със свежа салата.