Close search

Слепени бадемови сладки

5.0
от общо 127 гласа
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Слепени бадемови сладки photo-credit Вкусни слепени бадемови сладки

Продукти

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното в дълбока купа, заедно с бакпулвера. Добавяме канелата и смляните бадеми.

2. Отделно разбиваме с миксер двете яйца, захарта и ванилията. Добавяме постепенно и разтопеното и охладено масло.

3. Добавяме течните при сухите съставки и замесваме меко тесто. Прибираме го в хладилника да стегне за 30 мин.

4. Изваждаме го и го разделяме на 2 топки. Разточваме тънко тесто на около 0.5 см и го нарязваме с формички. Едната топка тесто нарязваме с формичка, която е цяла, а другата - с изрязана формичка в средата. Нареждаме изрязаните сладки на хартия за печене.

5. Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 10 мин. или до златисто зачервяване. Охлаждаме сладките и намазваме със сладкото и ги слепваме. Може да използваме сладко от сини сливи или друго сладко по желание.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност