Продукти
-
1
пакетче
сусам
10 г, за поръсване
-
100
г
масло
меко
-
2
с.л.
олио
-
1,5
к.л.
сол
-
1
жълтък
за намазване
-
1
к.л.
захар
-
1
кубче
мая
-
4
яйца
-
0,5
кофичка
вода
топла
-
0,5
кофичка
кисело мляко
-
1
кг.
брашно
Начин на приготвяне
- В голяма купичка начупваме кубчето мая. Добавяме захарта, топлата вода и 1-2 лъжици брашно. Оставяме да втаса, докато стигне ръба на съда.
- Пресяваме брашното и добавяме всичките продукти. Замесваме меко тесто, като го бием няколко минути в масата.
- Разделяме тестото на 4 топки, а всяка от тях разточваме в кръг. Налагаме четирите разточени кори, като между тях намазваме с масло, без да слагаме върху последната.
- Нарязваме цялата кора на 16 части и завиваме всяко от парчетата като фунийка, но с равна основа.
- Намазваме с масло тавичка с диаметър 30 см. и ги нареждаме срещуположно. Оставаме да втаса, докато не достигне ръба на тавата. Намазваме с жълтък, разбит с олио и поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса, около 30-40 минути.